KAYMEK’in Güz Dönemi Kayıtları Başladı.
KAYMEK 2024-2025 güz dönemi kurs başvuruları başlamıştır.
KAYMEK Online Kayıt Nasıl Yapılır?
Kurs başvurusu için kaymekonline.com adresini kullanmamız gerekiyor. Bağlantıya tıklayarak işlemlere devam edebilirsiniz.
Açılan sayfada, adınız, soyadınız, doğum tarihiniz ve T.C. kimlik numaranız gibi bilgileri içeren bir form ile karşılaşacaksınız. Gerekli bilgileri doldurarak, işlemlere aşağıda yer alan seçeneklerle devam edeceğiz.
Sanat ve mesleki eğitim kurslarını seçerseniz, yetişkinlere yönelik kurslara kaydolabilirsiniz. 11 farklı kurs merkezinde 100’den fazla eğitim seçeneğinin olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum.
KAYMEK Kent Atölyesi’ni seçerseniz, resim ve el sanatları alanında çeşitli eğitimlere kaydolabilirsiniz. Örnek olarak ebru, yağlı boya resim, kösele çanta yapımı, resim sanat atölyesi ve aksesuar yapımı gibi eğitimler bulunmaktadır.
Genç KAYMEK kursları, 6 ila 25 yaş arasındaki çocuklar ve gençlere yönelik eğitim sunmaktadır. Genç KAYMEK’i tercih edenler, ilkokul 4. sınıftan itibaren başlayarak ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıflar, lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflar ile lise mezunlarına yönelik eğitimlere katılabilirler. Lise mezunu arkadaşlarımıza YKS (üniversiteye hazırlık kursları) verilmektedir.
KAYMEK Değer Gençlik programı, 14 ila 17 yaş arasındaki gençlere yöneliktir. Bu programın eğitimleri, Genç KAYMEK Toki kurs merkezinde düzenlenir ve katılımcılar liselerin 9., 10. ve 11. sınıflarındaki öğrencilere hitap eder.
KAYMEK Robotik Kodlama Atölyesi, 14 ila 17 yaş arasındaki gençlere yönelik eğitim sunmaktadır. Eğitimler, KAYMEK İhtisas Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilir ve kursiyer seçimleri, adayların projeleri ve mülakatlar sonucunda belirlenir.
Eksik Bilgileri Tamamlayarak Devam Ediyoruz
Evet, arkadaşlar formda yer alan bilgileri doldurduk ve bize uygun olan kurs butonuna tıklıyoruz.
Açılan sayfada bazı bilgiler eksik olabilir ve bu eksik bilgileri doldurmanız gerekecektir. Örneğin telefon numarası, cinsiyet bilgisi, çalışma şekli, mezuniyet durumu, öğrencilik durumu gibi eksik bilgileri doldurmalı ve sayfanın en alt kısmında yer alan…
KVKK Aydınlatma, ETK Onay, Çerez Politikası, Muvafakat ve Açık Rıza Metinlerini,Kursiyer/Öğrenci Sözleşmesi Okudum, Onaylıyorum. Kutucuğuna, tik koymalı ve şartları kabul etmeniz gerekir.
Kurs Seçimi
Eksik bilgileri doldurduktan sonra artık kurs merkezi ve branş seçimine geçebiliriz. Katılmak istediğiniz eğitime ulaşmak için iki aşamalı filtreyi kullanabilirsiniz.
Branşa Göre: Şeklinde filtreleme yaptığınızda altta yer alan listede branşlar listelenecek ve seçtiğiniz branşın hangi ilçe ve hangi kurs merkezinde yer aldığını gösteren ek seçenekler çıkacaktır. Size en yakın ilçe ve kurs merkezi ile eğitim gününü seçerek devam edebilirsiniz.
Sonraki aşamada başvuru yapmak istediğiniz kurs ile ilgili ek koşullar ve kurallar karşınıza çıkacaktır. Örneğin, diksiyon kursu için “1. Okuryazar olmak, 2. 10 yaşını doldurmuş olmak, 3. Kursa devam edebilecek fiziksel yeterliliğe sahip olmak” gibi kuralları olduğunu görüyoruz.
Ayrıca, daha önce bu eğitime katılan ve sertifika sahibi olanların artık bu eğitime katılmalarının mümkün olmadığını, başarısız olarak sertifika almayanların ise bir kez daha katılabileceklerini hatırlatmak isteriz.
Gerekli Belgeleri 3 Gün İçerisinde Getirmeyi Unutmayın:
Başvuru sırasına göre sistem sizi asil veya yedek olarak kaydedecektir. Asil olarak kayıt olduğunuzda, sistem sizden gerekli belgeleri başvuru yaptığınız kurs merkezine getirmenizi isteyecektir. Yedek kursiyerler ise haber beklemeleri gerekebilir.
Gerekli belgelerin neler olduğunu aşağıda yer alan listeden görebilirsiniz.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Öğrenim Belgesi Fotokopisi
- 1 Adet Fotoğraf
KAYMEK Kurs İptali Nasıl Yapılır?
Hatalı başvuruları veya katılmaktan vazgeçtiğiniz kursları iptal etmeyi unutmamalısınız. İptal işlemi için yukarıda tarif ettiğim şekilde kayıt sayfasına erişin, ardından “Başvurularım” menüsüne tıklayın ve karşınıza çıkan bilgilerden iptal işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
KAYMEK Online kayıt ile ilgili aktaracaklarımız burada son bulmuştur.
KAYMEK Nedir?
Açılımı, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. olan bu kurum, 2004 yılında yetişkinlere yönelik sanat ve meslek edindirme kursları amacıyla kurulmuştur.
Aradan geçen süreçte, yetişkinlerin yanı sıra çocuklar ve gençler için de eğitimler verilmeye başlanmıştır. (1)
Örnek Genç KAYMEK, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yanı sıra lise mezunlarına yönelik eğitimler vermektedir. Öğrenciler için derslere destek eğitimleri yer alırken lise mezunları içinse YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı), hazırlık eğitimleri verilmektedir.
KAYMEK Uzem: Geçtiğimiz yıllarda, hayatımızı olumsuz etkileyen koronavirüs ile birlikte yeni bir eğitim sistemi hayatımıza girdi. Uzaktan eğitim uygulamasının kısa adı olan UZEM, Kayseri ve Türkiye genelinde yaşayan herkese imkan sağlamaktadır.
Kayseri Kariyer: Ücretsiz kurslara katılarak başarılı bir şekilde sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, Kayseri’deki işverenlerle buluşuyor. İş bulma sürecini kolaylaştırmak ve deneyim kazanmak için harika bir fırsattır.
Sosyal Yaşam Merkezleri: Kayseri’nin tüm ilçelerinde bulunan bu merkezler, çocuklar, gençler ve yetişkinler için eğitim fırsatları sunmaktadır.
Huzur Çınarı: Kayseri ve ilçelerinde ikamet eden ailelere mutlu ve huzurlu yuvalarını sürdürebilmeleri için aile danışmanlığı hizmeti sunmaktadır. Aile içinde yaşanan sorunların gizlilik esasına göre ücretsiz çözümü için hizmet vermektedir.
Engelsiz Yaşam Merkezi: Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, bedensel, zihinsel, işitme ve görme engeli bulunan tüm vatandaşların ihtiyaç duyduğu eğitimler ve spor faaliyetlerini içermektedir. Engelli vatandaşların yanı sıra konuşma ve öğrenme güçlüğü çeken bireylere yönelik de eğitimler verilmektedir. (2)
REFERANSLAR
- Karaman, K. (2016). HAYAT BOYU ÖĞRENME ETKİNLİKLERİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ. Journal of International Social Research, 9(44).
- Naçar, M., Çetinkaya, F., & Baykan, Z. (2012). Kayseri İl Merkezinde Özürlülük, Sakatlık ve Engellilik Prevalansı. TAF Preventive Medicine Bulletin, 11(1).